Ga naar de inhoud

Kabouterbos geopend in Zegerslootgebied

Het idee voor het Kabouterbos komt van Fay, een meisje van zeven jaar. Zij had eenzelfde bos gezien toen zij met haar grootouders in Den Hoorn was. Dat er niet net zoiets in Alphen was, vond zij erg jammer. Daarop heeft de moeder van het meisje een brief aan de gemeente geschreven. Toen ging het balletje rollen.

Kabouters uit het hele land

In augustus 2020 vond het eerste overleg plaats over de bestemming van dit deel van het Prinses Irenebos. Toen de kogel eenmaal door de kerk was, was het nog zaak om voldoende tuinkabouters te vinden. ‘’Via een rubriek in het AD genaamd: ‘lezers helpen lezen’ plaatsten wij een advertentie dat we tuinkabouters zochten. Ik heb toen een rondje door delen van Nederland gemaakt. Van Terneuzen, Vlissingen en Capelle tot aan Amersfoort. We hadden er heel veel. Wat heel leuk is! En nu zie ik zelfs kabouters die ik niet gezien heb. Dus mensen laten zelf ook kabouters achter’’, vertelt Bonninga. 

De opening

Het bos is op 17 april 2021 door Fay en kinderwethouder Jop Gordijn officieel geopend. De reacties? Tot nu toe zijn die louter positief. ‘’De reacties zijn gigantisch, superdruk en er zijn veel bezoekers. Het slaat heel erg aan. Er is een lekker sfeertje voor de kleintjes. Het is een knus bosje omheind met takken, wat het ook weer veilig maakt.’’ 

Lees verder in AD of op Alphens.nu. Foto: Maurice Noordermeer.