Ga naar de inhoud

Drukke bijzondere zomer voor de Zegerplas

De zomer is altijd een drukke periode in Park Zegersloot. Waar normaliter de festivals en kleine evenementen elkaar in rap tempo afwisselen is dit jaar het festivalterrein vooral gebruikt voor picknicken en sport & spel. Door de maatregelen die verspreiding van corona moeten voorkomen zijn vele festivals en evenementen namelijk helaas afgelast.

Zo ook de Nationale Boomfeestdag, die uitgesteld is naar 17 maart 2021. De werkzaamheden in het Irenebos (Zegerpark Noord) zijn echter wel doorgegaan; het gebied heeft een ware facelift gekregen. Het is een bezoekje waard als u daar nog niet geweest bent.

Daartegenover stond dat de heerlijke zomer de stranden druk maakte en er volop is gezwommen, gewandeld en gesport in het park. Er ging zelfs een nieuw klimpark open wat meteen veel bekijks en klimplezier opleverde!

De VVPZ is blij om te zien dat het park zo druk bezocht is en goed gebruikt wordt. Helaas is er deze zomer een jong kind verdronken in de Zegerplas. Als vereniging treuren we mee met de nabestaanden. De Zegerplas is een diep grindgat en het is belangrijk dat zwemmen veilig kan gebeuren. De gemeente checkt regelmatig de stranden op kuilen en glas.