Ga naar de inhoud

Speel in de noordelijke natuurzone

De noordoostelijke kant van Park Zegersloot is een combinatie van natuur, spelen in de natuur en golfbanen. Ook hier kunnen we een wandeling maken in het gebied, die langs alle locatiues leidt. Opnieuw beginnen we op het parkeerterrein bij het Original Chinese Palace, maar we steken nu de weg over. Als eerste passeren we aan de linkerkant het restaurant Bij Hen, waar we kunnen midgetgolfen. Iets verder door vinden we de ingang van Kinderboerderij Zegersloot.

Bij De Schaapskooi is het (onder andere) goed pannekoeken eten. Aan het einde van het pad loopt u tegen het vlindervormige gebouw op van het Bezoekerscentrum De Veenweiden, thuishonk van de Alphense afdeling van IVN.  IVN organiseert wandelingen, excursies, cursussen en kinderactiviteiten in het Park Zegersloot.

Verder langs het bezoekerscentrum, naar een kleine speeltuin, linksaf naar het gebied waar de Galloway runderen grazen. In dat gebied bevindt zich ook een skatebaan. We maken een uitstapje langs het Windepad richting Ter Aar, onder de Zegerbaan door. Hier bevindt zich het wandelbos. Dit initiatief is weliswaar nooit afgemaakt, maar zo klein als het is ontwikkelt zich hier toch interessante natuur. Hier nestelt onder andere de bruine kiekendief.

Bij de kruising met de Ridderbuurt kunt u uitrusten in een idyllische boomgaard, de Brongaard. Weer terug onder de Zegerbaan door, loopt u over de golfbaan naar het clubhuis van Golfclub Zeegersloot. In hetzelfde pand is ook Mangerie de Zeeger gehuisvest.

Gekscherend kun je dit het “rijke” deel van Park Zegersloot noemen, want hier wordt de dubbele ee gebruikt. Verderop bevindt zich immers ook het Hippisch Centrum Zeegersloot. Aan de andere kant van de brug, aan de overheid bevinden zich de clubhuizen van de Roeivereniging Alphen en van Kanovereniging “De Kromme Aar”.

Langs het gemaal Kromme Aar lopen we langs diezelfde Kromme Aar het heemgebied in. Een bijzonder gebied met watervogels, reigers, ooievaars, ringslangen en zo meer.