Ga naar de inhoud

Langs de fietsknooppunten

In Park Zegersloot wordt gefietst. Op de doorgaande fietspaden en op alle andere paden. Dit laatste mag eigenlijk niet, maar het gebeurt overal. Maar behalve op de officieel aangegeven fietspaden is er een duidelijke afspraak: Let op! Fietsers zijn te gast! Dit wil zeggen dat – behalve op de officieel aangegeven fietspaden – fietsers ruimte moeten geven aan de andere gebruikers: wandelaars met en zonder honden en aan ruiters. In het park bevinden zich de fietsknooppunten 04, 10, 84, 20, 17 en 16.

Fietsknooppunten

In het hele park lopen verharde en onverharde wandelpaden. Meerdere wandelrondjes zijn mogelijk: rond de Zegerplas, door het naruurgebied en tussen de sportvelden. En natuurlijk kunnen deze gecombineerd worden. In het Park Zegersloot vind je ook knooppunten aan van het wandelnetwerk Rijn en Veenstreek:

Wandelknooppunten

In een groot deel van het park mogen honden loslopen. Een overzicht van losloopgebieden – met interactieve kaart – staat op de site van de gemeente Alphen aan den Rijn.