2 oktober: schoonmaakactie Park Zegersloot

Elk jaar organiseerde de Verenging Vrienden Park Zegersloot (VVPZ) in het voorjaar en het najaar een schoonmaak actie. Toen was er de corona pandemie. Tijdens die periode waarin corona volop heerste en de Alphenaren steeds meer gebruik gingen maken van Park Zegersloot, de groene long van Alphen aan den Rijn. Zij konden binnen de  geldende beperkingen actief en passief recreëren en genieten van het groen en de rust het Park. Echter wij konden ook in die periode geen opruim acties organiseren.

We kunnen nu weer aan de slag  om in het park ook dit najaar de schoonmaak actie te houden. De herfst komt en voor de bladeren vallen kunnen we het zwerfvuil nog goed zien. We kunnen nu het Park weer op de winter voorbereiden. Daarom organiseert de samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn op 2 oktober de najaar schoonmaak. De gemeente zorgt voor grijpers, afvalzakken en zorgt dat het vuil wordt opgehaald. Op de start punten is koffie, fris en zijn er versnaperingen.

Doe je mee?

Iedereen die ook van het Park geniet is van harte welkom om deel te nemen. Wij starten om 09.30 uur en eindigen om 12.00 uur. Je kunt op 2 plaatsen starten:

Bezoekers centrum Veenweiden -> Burgermeester Bruins Slotsingel 15. Van hier uit doen we het noordelijke deel

Scouting Alphen aan den Rijn -> Verlengde Aarkade 2. Van waaruit we het zuidelijke deel schoon maken.

Deel dit artikel